Jak trénovat fitness online

Každý doktor, popřípadě vám milá osoba, vám jednoho dne naznačí, že jak člověk pomalu stárne, jednoho dne nadejde den, kdy by ocenil soukromého trenéra. Možná nechcete jen zlenivět nebo máte v plánu zhubnout. A to vše platí tím spíše, když máte v rodině nadváhu, vysoký tlak, infarkty a srdeční operace. Vaše budoucnost může být brzy jiná , ale čas na změnu je nejpozději nyní, ba vlastně, včera bylo pozdě!

1. Sejděte se s trenérem online klidně i bez plánování schůzky

Neexistuje dnes prakticky osoba v této branží, jenž by neměla telefon s kamerou. A díky němu prakticky všude v dosahu Internetu díky 3G sítím nebo WiFi, můžete tak vyřizovat i přijímat video-hovory.

I když je to věc, kterou řada lidí vnímá jako vpadnutí do soukromí, je to na druhou stranu přece jen pro dané lidi jejich zakázka a obživa, takže pokud to hoří (podezření na natažený sval), asi nezbude, nežli zavolat i v neděli večer.

2. Videa kdekoli nebo zvuk v jakékoliv formě

Pokud není třeba interakce nebo to nehoří, dají se využít jakékoliv video-služby typu YouTube.

Když u tréningové činnosti není třeba vizuální složka, nebojte se použít PodCastů / internetových rádií, ať ušetříte za provoz a upload / download video dat. Je to jednak rychlejší, neodvádí to zbytečně pozornost a na mobilech u datových přenosů to člověk tolik nepocítí, člověk aspoň využije to čekání ve frontách...

3. Zkuste nějaký digitální gadget

Dnes jsou populární všelijaké fitness náramky / hodinky, jenž v základních funících přijatelně pomohou s tréningem.

Sledují neustále váš stav a naměřená data pošlou přes Bluetooth do smartphonu a data můžete i nadílet a tak se o vašem tréningu dozví váš osobní trenér.

4. Aplikace ve smartphonech

Dnes také poměrně populární cesta, jelikož penetrace chytrých mobilů mezi lidmi je rekordního stavu. Aplikací je zde na výběr mnoho a to na všech platformách.

Dá se zde trénovat vše (od programování, přes kreslení až po astronomii), dle aplikace a s možností, sledovat (placená) videa z pořízených online kurzů, jako autor na dané platformy můžete své online kurzy naopak vystavit.

5. Starý dobrý Skype a jeho klony

I když již aplikace Skype již byla překonána, tak stále je to program, co má nezanedbatelnou komunitu lidí, kteří ho využívají.

Inspiroval tak řadu klonů open source i uzavřených. Jednou z možností pro video call je nástroj Jitsi.

Existují ale také programy, jenž vám nahrají vzkaz a ten si pak může přehrát jako soukromý PodCast kdykoliv máte v úmyslu.