Jak vám pomůže fitness trenér

Existuje řada důvodů, proč lidé cvičí s osobním trenérem. Někteří potřebují sestavit individuální program, aby zhubli nebo se dostali do formy, zatímco jiní prostě potřebují, aby na ně někdo během tréninku dohlížel. Pokud teprve začínáte s cvičením nebo cvičíte, ale stále nevidíte žádné výsledky, pomůže vám osobní trenér.

Osobní trenéři mají rozsáhlé znalosti o různých cvičeních, nástrojích a technikách, díky kterým mohou být vaše tréninky zábavné a efektivní.

Práce s osobním trenérem má následující výhody:

Plán přizpůsobený na míru - zkušený osobní trenér vám vytvoří cvičební program na míru, který vám pomůže dosáhnout vašich zdravotních a kondičních cílů. Trenér by při vytváření programu výhradně pro vás měl brát v úvahu také aktuální zdravotní stav, zda užíváte nějaké léky, apod.

Správná technika - Při cvičení je technika prioritou číslo jedna. Osobní trenér vás naučí správnou techniku každého cvičení a zajistí, že budete provádět každý cvik správnou formou, čímž maximalizujete efektivitu tréninku.

Vyšší motivace - Kdo by nechtěl mít při cvičení trochu větší motivaci?  Naplánované tréninky s trenérem zvyšují zodpovědnost z vaší strany a může vám to pomoci v dlouhodobém horizontu, aby se cvičení stalo běžnou součástí vaší rutiny. Kromě této vnější motivace vám může osobní trenér také pomoci získat pozitivnější pohled na cvičení a poradit, jak si cvičení zpříjemnit, hodnotit krátkodobý pokrok vzhledem k cílům a posoudit změnu nálady v souvislosti s cvičením, čímž se zvyšuje vaše sebevědomí a motivace.

Zabijte nudu! - Věřte tomu nebo ne, cvičení může být zábava! Osobní trenér vám pomůže vybrat aktivity, které vás baví a také vybrat cvičení, které bude dostatečně náročné a v souladu s dosahováním vašich fitness cílů. Osobní trenéři mají rozsáhlé znalosti o různých cvičeních, nástrojích a technikách, díky kterým mohou být vaše tréninky zábavné a efektivní.

V závislosti na vašich kondičních cílech a aktuálním zdravotním stavu může trenér během vašeho počátečního tréninku provádět různá hodnocení, která mu pomohou při sestavení programu přizpůsobeného vám na míru. Zhodnotí také vaší současnou úroveň kondice, čemuž přizpůsobí cvičební plán pokud jde o výběr správné intenzity cvičení, vhodné váhy pro silový trénink atd.

I pokud je vaším cílem vytvořit si vlastní tréninky a cvičit sami, najmutí trenéra na několik prvních tréninků může být velkým přínosem pro naučení správného způsobu cvičení. To platí zejména pokud s tréninky začínáte.

V tomto případě vám může trenér také pomoci:

  1. Naučí vás o svalech ve vašem těle a o tom, jak fungují: To je důležité, pokud budete cvičit doma nebo v tělocvičně sami.
  2. Ukáže vám cvičení zaměřená na určité svaly: Znalost různých cvičení vám umožní vytvořit si vlastní trénink.
  3. Naučí vás, jak zvedat závaží: Jak si vybrat závaží, jak často zvedat, sady a opakování. Potom budete připraveni pokračovat na vlastní pěst.
  4. Ukáže vám správnou techniku: Chcete-li ze cvičení vytěžit maximum a vyhnout se zranění, musíte každé cvičení dělat správným způsobem. Trenér vám ukáže, jak dostat vaše tělo do správné polohy, takže děláte pohyby správně.
  5. Máte někoho v záloze: Většina trenérů nemá problém s tím, když je občas kontaktujete s žádostí o radu a také se můžete kdykoli vrátit k vedeným tréninkům.

Investice do správného osobního trenéra je dlouhodobou investicí do vašeho zdraví a je základem úspěchu pro dosažení vašich cílů. Výběr správného osobního trenéra vám zajistí, že z tréninků budete mít co nejvíce a také si je budete užívat.