Trénink zaměřený na ženy

Proč ženy potřebují jiný trénink než muži? Protože mají jiný typ postavy než muži. Mají také menší sílu a odlišnou tělesnou dispozici. Na ženském těle je o něco obtížnější vybudovat svaly, kromě toho ženy trápí tuk v jiných partiích než muže. Zatímco mužům roste bříško, ženám se obvykle zvětšují také stehna a hýždě.

Pro ženy je budování hezké postavy složitější než pro muže. Když se podaří tělo vyladit téměř k dokonalosti, přijdou děti a s tréninkem mohou začít zase od začátku. Krásné tělo není zadarmo, ale navýší sebevědomí a pomůže vám být spokojená sama se sebou. Takže jak by měly ženy cvičit?

Nepodceňujte silový trénink

Bojíte se posilování s činkami, protože nechcete vypadat jako chlap? To je hloupost! I ženy potřebují kombinovat aerobní cvičení (např. běh) se silovým cvičením (např. posilování). Aerobní aktivity spalují kalorie, ale vy potřebujete tělo také zpevnit a k tomu pomáhá silové cvičení. Není nutné chodit do posilovny, cvičit se dá i doma s vlastní vahou. V posilovně si však můžete dohodnout tréninky s profesionálním fitness trenérem, které budou mít větší efekt než domácí cvičení.

Vyberte si svou milovanou aktivitu

Viděli jste někdy muže tančícího zumbu? Nejspíš ne. Ženy se nemusí jen potit v posilovně, vždyť sportovních aktivit je celá řada! Nebojte se vybrat si nějakou určenou speciálně pro ženy. Zkuste zumbu, tanec, jógu apod. Když se přihlásíte na hodiny přímo pro ženy, možná se na nich budete lépe cítit.

Zaměřte se na problémové partie

Možná chcete mít jen hezké vyrýsované bříško, ani v takovém případě však nestačí cvičit pouze břicho. Potřebujete spálit celkový tělesný tuk, užitečná jsou tedy cvičení pro celé tělo. Samozřejmě, ženy to mají o to těžší, že se musí zaměřit na problematické partie. Cvičte cviky zaměřené na břicho, stehna, zadek a paže, protože povislá kůže na pažích je častým ženským problémem. Nezapomínejte však ani na aktivity zaměřené na celé tělo. Cvičení proložte během, jízdou na kole, na kolečkových bruslích, tancem.

Cvičte podle žen nebo si najděte trenéra

A jaké cviky vám tedy na problémové partie pomohou? Jde například o následující:

  • břicho: sedy-lehy, sklapovačky, plank
  • hýždě: dřepy, výpady
  • paže: superman, kliky

Na internetu dnes dohledáte spoustu různých videí a návodů, jak cvičit. Ne všechny vám však budou vyhovovat. Najděte si takové cvičení, které vás baví a po němž se budete cítit zničeně. Cvičení, které neunaví, nemá dostatečný efekt.

Až budete vyhledávat na internetu, cvičte raději podle fitness trenérek žen – vědí, co je pro něžné pohlaví dobré. Cílem mužů je obvykle nabrat svalovou hmotu, mít vyrýsovaný six pack a svalnaté ruce. Ženám jde o něco jiného a tomu je potřeba přizpůsobit trénink.

Nikdy však nevíte, zda je žena, podle níž cvičíte, odbornice, nebo si cviky vymyslela. Jestliže se tedy opravdu chcete zbavit tuku v problémových ženských partiích, spolehněte se raději na fitness poradce. Kvalifikovaný trenér má v malíčku cviky, jež vám pomohou. Nejste totiž první ani poslední, která potřebuje shodit tuk v oblasti břicha, hýždí a stehen. U žen je to naprosto normální věc.